MILJØ & SAMFUNNSANSVAR

Sørlandschips er opptatt av samfunnet rundt oss og det lokale på Sørlandet. Det er her vi møter bonden og henter våre poteter, det er her vi finner kjærligheten til råvaren. Vi jobber hele tiden mot en mer bærekraftig produksjon og tenker miljø i alt vi gjør.

Miljø & samfunnsansvar

Sørlandschips er opptatt av samfunnet rundt oss og det lokale på Sørlandet. Det er her vi møter bonden og henter våre poteter, det er her vi finner kjærligheten til råvaren. Vi jobber hele tiden for en mer bærekraftig produksjon og tenker miljø i alt vi gjør. Les mer i bærekraftsrapporten vår

Skallet på poteten – sparer over 15 millioner poteter i året

Her på Sørlandet dyrkes det poteter av høy kvalitet, av våre stolte bønder. De legger sin stolthet i at poteten skal være av ypperste kvalitet, fordi det er dette som er utgangspunktet for å lage den beste chipsen. Vi i Sørlandschips har som mål at mest mulig av bondens poteter skal bli til Sørlandschips. Derfor steker vi alltid chipsen med skallet på. Vi synes dette gir en bedre smak, samtidig som vi sparer over 15millioner poteter i året, bare ved å bruke hele poteten. Det er bra for oss, bonden og miljøet. Vi bruker poteter i alle former og størrelser - vi kaller det chips med personlighet.

En pose som tar vare på smak og miljø

Når vi har laget vår beste chips, må vi naturligvis pakke den i en chipspose som sikrer at kvaliteten er like god når du åpner den for å nyte chipsen. Vi har strenge krav til holdbarhet og kvalitet for å redusere matsvinnet i butikkene og hjemme hos forbrukere.

I 2019 lanserte vi Verdens Tynneste Sørlandschips i en helt ny type chipspose, helt uten metallbarriere. Dette var Norges første gjenvinnbare chipspose som skulle sorteres som plast. Mindre enn ett år senere hadde vi videreutviklet denne posen så hele posen var av én type plast, monomateriale, som gjør den enda enklere å resirkulere.

I 2020 tok vi neste skritt og lanserte en helt ny type emballasje hvor hoveddelen er papir. Arbeidet med denne posen har pågått i lang tid sammen med våre partnere på emballasje, og i januar kom de første posene på markedet, Sørlandschips Tang fra Lofoten og Sørlandschips Norsk Havsalt. De første fullskalatestene var positive og gav oss mye læring. I løpet av 2020 var hele porteføljen over på denne emballasjen.  Med dette sparte vi hele 80 tonn plast årlig, og det synes vi er sabla bra.

Etter 2 år med læring gjør vi i 2022 noen grep på posen. Denne posen tar enda bedre vare på chipsen, samtidig som vi øker andelen papir ytterligere og reduserer mengden plast. De siste årene har vi kuttet over 100 tonn plast, det er vi sabla stolte av!

Har du innspill eller kommentarer til den nye chipsposen blir vi veldig glade for tilbakemeldinger. Du kan sende tilbakemelding til leifarne@sorlandschips.no.

Medlem av Grønt Punkt Norge

Sørlandschips er som Grønt Punkt Partner medlem i et lojalitetsprogram for medlemmer i Grønt Punkt Norge. Grønt Punkt Norge AS sikrer finansiering av returordningene for plast-, metall- og glassemballasje, emballasjekartong, drikkekartong og bølgepapp. I tillegg drifter de innsamling og gjenvinning av plastemballasje, emballasjekartong og drikkekartong. Ved hjelp av enkle grep som å merke emballasjen med Grønt Punkt og kildesorteringspiktogram, hjelper vi forbrukerne med å kildesortere vår emballasje riktig, som er kritisk for å få gjenvunnet mest mulig av emballasjen vår.

#Følgmeghjem

Sørlandschips valgte i starten av 2020 å sette ekstra fokus på at all emballasje skal kildesorteres ved å løfte frem Action for Ocean sin kampanje #følgmeghjem på Sørlandschips Tang fra Lofoten, og Sørlandschips Norsk Havsalt. Kampanjens hovedfokus er at forbrukere skal ta emballasjen helt hjem til riktig søppelkasse.

En del av Jordanes

Sørlandschips  er en del av Jordanes. All rapportering knyttet til vårt ESG-arbeid og Åpnehetsloven blir på gjort Jordanes nivå. All relevant informasjon ligger tilgjengelig på jordanes.no

Samlebilde Originale Sørlandschips