Resultater

Fant dessverre ingen resultater...

  Spørsmål & svar

  Er det noe du lurer på? Ris eller ros? Vi svarer på alt, så fort vi bare får det til.

  • Allergenhåntering på fabrikken vår og merking med allergener.

   Noen av våre produkter merkes med "kan inneholde spor av" etterfulgt av en eller flere ingredienser som kan gi allergiske reaksjoner (allergener). Slik advarselsmerking bruker vi kun dersom det er grunn for dette, og kun etter at vi har gjort en grundig vurdering av om denne typen merking er nødvendig. Når det gjelder peanøttoljen vi bruker til steking, så er den raffinert og skal normalt ikke inneholde peanøttprotein. Proteinet er det som forårsaker allergisk reaksjon for en person med peanøttallergi. Sørlandschips har valgt å merke peanøttolje som et allergen selv om oljen normalt skal være allergenfri, årsaken er at vi tolker ordlyden strengt i regelverket på at "peanøtt og produkter av peanøtt" er allergen, det ligger ingen unntak for raffinert olje, slik som på soya (raffinert soyaolje skal ikke utheves som allergen). Vi vil allikevel ikke anbefale personer med sterk peanøttallergi for å spise våre chips med peanøttolje. Til de dette måtte gjelde har vi også chips stekt i solsikkeolje, se produkoversikten.

  • Bruker dere MSG?

   Vi har en policy om at vi ikke utvikler nye varianter med tilsatt smaksforsterker (E-nummer E621-E628). Vi har i dag 2 varianter med MSG, men dette er noe vi naturligvis jobber med.

  • Hvor skal man håndtere posen med tanke på avfallssortering?

   Vi jobber kontinuerlig med innovasjon og emballasje er en viktig del av dette. Emballasje har en viktig funksjon, nemlig å bevare kvalitet som igjen bidrar til mindre matsvinn. Matsvinn er i dag et stort problem som vi også har stort fokus på. I vårt tilfelle er utfordringen at posen består av flere laminater som ikke separeres fra plasten i avfallsanleggene. Nå har vi tatt steget videre og lansert kanskje verdens første resirkulerbare papirpose for chips. Disse posene skal nå kastes sammen med papir, kartong og papp, rett i papirinnsamlingen! Det er sabla bra!! Først ut er hele vår Original serie på 195g, men alle våre produkter vil i 2020 produseres på denne posen. Se på merkingen på baksiden av posen. Vi har tro på vi skal finne gode løsninger som er bra både for miljø, matsvinn og kvalitet. Vi skal i alle fall ta vårt ansvar.

  • Vegank/animalsk status og naturlig opprinnelse

   Vi har over lengre tid opplevd at vi får mange spørsmål knyttet til om produktene inneholder animalske produkter eller er av vegansk status. For å imøtekomme våre kunders behov har vi begynt å merke med vegansk status bak på posen. De fleste av våre produkter er med vegansk status, produkter som inneholder krydder med melkepulver og storfekjøttaroma har animalsk status. Vi har laget en liste med typiske ingredienser vi bruker og med beskrivelse av opphav og som vi opplever flere har spørsmål til.. • mysepulver - Naturlig produsert og naturlig råmateriale. Storfe. • Mononatriumglutamat, MSG– Framställs i mikrobiell prosess ved fermentering. Vegetabilsks opprinnelse. • Gjærekstrakt - Naturlig produsert og naturlig råmateriale. Inneholder ikke gluten. • Maltodextrin - Mais/potet Naturlig produsert og naturlig råmateriale. • Melkesyre E270 - Vegetabilsk opprinnelse. Produsert ved gjæring av sukker. • Sitronsyre E330 - E330 produseres ved å dyrke soppen Aspergillus Niger i en sukker / saltblanding med god luftforsyning. Vegetabils opprinnelse.

  • Kan dere sponse oss med chips?

   Foreninger, lag: Vi bidrar gjerne med produkter til veldedighetsarbeid eller veldedighetsarrangementer for barn og unge samt for vanskeligstilte, i nærområdet. Skal produkter selges i kiosk eller lignende kan produkter kjøpes til en hyggelig pris. Vi har utlevering på lager fredager mellom 12:30-14:30 for håndtering av dette. Det er i perioder større trykk på sponsorhenvendelser, i forbindelse med 17.mai (russ og 17.maikommiteer) setter vi opp egne hentedager. Kontakt gjerne oss på fabrikken for nærmere informasjon. Kontakt oss gjerne på: post@sorlandschips.no Henteadresse: Sørlandschips AS Mjåvannsvegen 226 4628 Kristiansand