Sørlandschips på ditt kjøkken
Har du noen gang hatt lyst til å lage din egen Sørlandschips hjemme? Det er ganske enkelt og morsom!
Først må du varme ovnen til 200 grader. Ta poteter og skjær de i tynne skiver, bruk kniv eller ostehøvel. Et lite tips er å bruke mandelpotet, det blir sabla godt! Skyll potetskivene i vann og tørk dem godt. Da fjernes stivelsen. Så legger du alle potetskivene utover på et bakepapir på en stekeplate. Pensle eller spray dem med solsikkeolje, sett dem i ovnen og vent til de har en fin gylden farge. Nå kan du leke deg med litt krydder. Strø på med havsalt eller prøv noe nytt og litt sprøtt! Det beste er om du krydrer chipsen mens den er varm, da setter krydderet seg.

Leif Arnes beste tips om du ikke har så god tid… Kjøp en pose med Sørlandschips, den smaken du liker aller best. Varm opp stekeovnen til 200 grader, legg chipsene utover på bakepapir på en stekeplate og sett dem i ovnen i ca. 4-5 minutter til de har blitt litt varme. Dette er noe Leif Arne gjør når han får gjester hjemme og skal servere noe ekstra godt.